minidonuts

minidonuts

O nas

Od 2006 roku specjalizujemy się w popularyzacji małej gastronomii zajmującej się produkcją i sprzedażą mini donutów.

Dostarczamy kompletną linię technologiczną dla wytwarzania mini donutów wraz z niezbędnymi dodatkami gastronomicznymi, urządzeniami dodatkowymi i akcesoriami. W ofercie posiadamy także przyczepy gastronomiczne, mini pawilony i standy.

Działamy kompleksowo - sprzedajemy, ale także doradzamy i szkolimy. Udzielimy Ci informacji o wszelkich technicznych, technologicznych oraz sanitarno-epidemiologicznych wymaganiach związanych z produkcją i sprzedażą mini donuts. Pomożemy Ci wdrożyć HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli).

Posiadamy stoiska firmowe w CH Skałka w Tychach. Poza tym jesteśmy wszędzie tam, gdzie spotykają się ludzie, by odpoczywać i bawić się. Jeśli chcesz, aby organizowane przez Ciebie wydarzenie było naprawdę specjalne, zaproś nas z naszą maszyną do produkcji i sprzedaży mini-donutów. Więcej informacji o warunkach naszej współpracy z organizatorami masowych imprez sportowych, rekreacyjnych, kulturalnych, handlowych i okolicznościowych znajdziesz tutaj

Nasze certyfikaty:

Certyfikat na sprzedaż maszyn do mini donuts

Nasze punkty sprzedaży:

Ciasto do mini donuts

Możesz robić z gotowych mieszanek lub w oparciu o staro-bałkańską recepturę którą przekazujemy klientowi wraz z zakupioną maszyną.

Gotowe mieszanki:

  • Czas przygotowania ciasta jest dość krótki . Miksowanie proszku z wodą której dodajesz w określonych proporcjach do proszku trwa ok. 3-5 minut.
  • Koszt wyprodukowania jednak jest ok. 100% wyższy w stosunku do ciasta wg staro-bałkańskiej receptury.
  • Ciasto zawierają dużo emulgatorów.

Receptura staro-bałkańska bazuje na naturalnych składnikach.
Mąka , jogurt naturalny plus kilka innych ważnych dodatków.
Czas przygotowania jest znacznie dłuższy, wymagane jest odważenie składników a samo miksowanie wymaga ok. 10 minut.
Uzyskujemy za to ciastko z naturalnych składników i bez emulatorów.

Ciekawostka Mleczne produkty z Bałkanów są ponoć najlepsze. Swoją niepowtarzalną jakość zawdzięczają bakterii Lactobacillus bulgaricus. To właśnie ona jest odpowiedziana za właściwe zakwaszanie mleka które później poddaje się dalszym obróbkom. Uzyskując jogurty, sery itd. Mimo że w naturalnym środowisku bakteria występuje głównie na terenie Bułgarii to obecnie na skale przemysłową wykorzystuje się ją i w innych rejonach świata.

O smaku samych mini donatów nie będziemy pisać bo jest to oczywiście kwestia gustu.
Jednak naturalne składniki do przygotowania ciasta a tym samym naturalny finalny produkt przemawiają za recepturą z Bałkan. Ostatecznie w dzisiejszych czasach coraz mniej jest naturalnych produktów spożywczych Pasteryzacja, sterylizacja, homogenizacja, rafinacja, napromieniowanie - Te pojęcia związane są na stale z przemysłem spożywczym. Mini donuts nie muszą być jednak z nimi związane.

Maszyna do mini donuts

Naszą maszynę do produkcji mini donutów wyróżnia kilka podstawowych cech. 8 z nich przedstawiamy w poniższej tabeli:

Lp. Cecha Opis
1. wykonanie z trwałego materiału Jest wykonana ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej, chromowoniklowej (PN 0H18N9 (W.-nr1.4301;AISI 304).
Jest to stal odporna na działanie organicznych oraz większości nieorganicznych kwasów, z wyjątkiem kwasu solnego i siarkowego.
2. solidność podzespołów elektro-mechanicznych Posiada markowe podzespoły elektro-mechaniczne - silnik i przekładnię firmy Bonfiglioli Riduttori i łączniki krańcowe firmy Telemacanique, należącej do grupy Schnaider Electric. Marka uznanych producentów daje gwarancję trwałości tych ważnych podzespołów.
3. łatwość obsługi Maszyna obsługiwana jest zaledwie dwoma przyciskami zewnętrznymi. Środkowy służy do obsługi grzałek i wciska się go tylko na początku dnia pracy i na końcu.
4. szybkość i wydajność produkcji Wyprodukowanie dużej porcji mini pączków trwa tyle, ile wyprodukowanie gofra. W ciągu godziny można wyprodukować 1000 mini donutów.
5. możliwość ilościowej kontroli produkcji Maszyna jest wyposażona w elektroniczny licznik.
6. łatwość codziennego utrzymania w czystości Przed umyciem bardzo łatwo demontuje się zbiornik na ciasto wraz z tłokami Równie łatwo można zamontować obie części.
7. łatwość okresowego czyszczenia zbiornika na fryturę. Czynność ta wymaga wykonywania demontażu i późniejszego montażu toru prowadzenia pączków (tzw. mechanizmu szczebelkowego) w zbiorniku z olejem czy fryturą. Zarówno montaż, jak i demontaż, nie sprawiają żadnych problemów. Czyszczenie zbiornika na fryturę, zalecane jest po wyprodukowaniu od 10-14 tys. pączków.
8. niekłopotliwość zasilania Maszyna nie wymaga dostępu do prądu trójfazowego. Wystarczy dostęp do prądu jednofazowego na 230V i mocy 4kW przy włączonych grzałkach, czyli po uruchomieniu maszyny przez okres ok. 20 minut. To czas potrzebny do nagrzania frytury. Potem już tylko skokowo i parominutowo pobierana jest moc - w momencie gdy temperatura frytury spadnie poniżej zadanej na termostacie

Szczegółowe dane techniczne sprzedawanej przez nas maszyny do produkcji mini donutów znajdziesz tutaj.

Na zakupioną u nas maszynę udzielamy 12 miesięcznej gwarancji. Szczegóły umowy gwarancyjnej znajdziesz tutaj.

Sprzedawana przez nas maszyna posiada certyfikat CE, a zatem spełnia wszystkie europejskie dyrektywy w zakresie bezpieczeństwa użytkowania, ochrony zdrowia i ochrony środowiska.

Naszą maszynę do produkcji mini donutów możesz nabyć drogą bezpośredniej sprzedaży, klasycznego leasingu lub dzierżawy. Szczegóły warunków dzierżawy znajdziesz tu - plik PDF.

Cennik

Uwaga ! Cena naszej maszyny nie jest stała i jest zależna od kursu EUR. Celem poznania dokładnej ceny maszyny napisz do nas. 
Na dzień dzisiejszy można założyć, że cena jednej sztuki maszyny do produkcji mini donutów to ok. zł 16000+23% VAT. 
Przy zakupach za gotówkę większej ilości maszyn udzielamy rabatów:
przy zakupie 2 sztuk – 4%,
przy zakupie 3 sztuk i więcej – 6%.

Koszt transportu

Jeśli nie odbierasz maszyny osobiście, wyślemy ją pod wskazany adres firmą kurierską jako przesyłkę paletową. Cena przesyłki obciąża kupującego i wynosi 250 zł + 23% VAT. Przesyłka jest ubezpieczona do wartości maszyny.

Koszt szkolenia

Przy okazji zakupu u Nas maszyny, proponujemy szkolenie z robienia ładnych mini donuts tz. z obsługi maszyny . Szkolenie kosztuje 250 zł + 23% VAT . Jeśli dojazd do Klienta wynosi powyżej 50 km  licząc z centrum Katowic to proszę przyjąć stawkę  0,5214 zł / 1km + 23% VAT .

Skontaktuj się z nami już dziś!

Modele biznesowe

Sprzedaż mini donutów wyprodukowanych z własnej lub dzierżawionej maszyny możesz prowadzić, stosując jedną z wypróbowanych w tym biznesie strategii. A każda strategia biznesowa dedykowana małej gastronomii za najważniejszy element sukcesu uważa dobrą lokalizację punktu sprzedaży. Czasami na pozytywny lub negatywny efekt sprzedażowy może wpłynąć różnica 50 metrów.

Oprócz dobrej lokalizacji punktu sprzedaży i produkcji, ważne jest też jego otoczenie, estetyczna i angażująca uwagę reklama, apetyczne serwowanie sprzedawanego jedzenia oraz sympatyczna obsługa. Nie bez znaczenia jest też ciekawa historia oferowanego pożywienia.

W przypadku małej gastronomii musisz też pamiętać o wymaganiach nakładanych na przedsiębiorców przez sanepid ( więcej ) oraz o wymaganiach technicznych i technologicznych ( więcej ).

Dobre miejsca dla małej gastronomii

Do dobrych miejsc dla stałej produkcji i sprzedaży mini donutów należą:

  • centra handlowe lub ich bezpośrednie sąsiedztwo,
  • centra rozrywki lub ich bezpośrednie sąsiedztwo,
  • miejsca o dużym natężeniu pieszego ruchu.

Jeśli jednak planujesz powiązanie swojego biznesu z działalnością sezonową, musisz związać swój punkt produkcji i sprzedaży mini donutów z miejscami masowych odwiedzin o charakterze turystycznym, jak popularne miejscowości nadmorskie, górskie, położone nad jeziorami czy centra pielgrzymkowe.

Jeśli stawiasz na działalność mobilną, musisz być elastyczny i podążać za organizatorami wielkich imprez plenerowych o charakterze sportowym, rekreacyjnym, kulturalnym, handlowym, okolicznościowym, itd...

Dobre stoiska dla biznesu mini donuts

W zależności od przyjętej przez Ciebie strategii biznesowej proponujemy Ci nasze:

Przyczepy gastronomiczne
Więcej...
Mini pawilony
Więcej...
Stendy
Więcej...
Wyspy
Więcej...

Galeria

EVENTY

MASZYNY

PRZYCZEPY

PUNKTY SPRZEDAŻY

Bądź z nami w kontakcie

Szybki Kontakt

Nagual 3 Sp. z o.o
ul. Kruszcowa 4,
41-902 Bytom
(32) 307 07 11
609 673 382
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Mini donuts - Produkcja i sprzedaż pączków © 2009 - 2015 || powered by e-promocja